Crystalline Rainbow

Kristallen en Kristallen Schedels Informatie (A-E)

APATIET

Werking apatiet

Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Het maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Hiermee gaat het apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, zorgen en prikkelbaarheid tegen. Het vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit. Spiritueel bevordert het spirituele vaardigheden en meditatie. Ook fysiek werkt de steen vitaliserend en stimuleert het celgroei, groei van kraakbeen, botten en tanden en de calcium opname. Hierdoor heeft het een positieve werking op artritis, artrose, gewrichtsklachten en botbreuken. Apatiet heeft ook een positief effect op de stofwisseling, hyperactiviteit en autisme.

Verzorging apatiet

Apatiet kan beter niet gereinigd worden met water. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Metafysische eigenschappen apatiet

  • Chakra:blauwe apatiet werkt in op het keel (5e) en voorhoofd chakra (6e) en de geelgroene apatiet werkt in op het zonnevlecht (3e) en hart chakra (4e).

Chemische eigenschappen apatiet

  • Samenstelling: Ca5(PO4)3(Cl,OH,F)
  • Hardheid: 4,5 – 5
  • Dichtheid: 3,2

 

APOFYLIET

Prijzen:

Kleine formaties van € 6 p.st. Groene/Wit apophyliet clusters € 22, maar dan heb je ook iets heel bijzonders. Het mooie kristal is op stilbiet, deze zacht roze steen zorgt voor een rustig in zichzelf kracht vindend gemoed en stimuleert om de eigen ideeen en visioenen te volgen – en dit in combinatie met groene apophyliet!

20180526_115312-1999386804.jpg

 

Werking: Apofylliet bezït een hoog watergehalte, waardoor het een zeer efficiënte geleider van energie is en drager is van de Akasha-kronieken. De aanwezigheid ervan in een ruimte versterkt de energieën, want het is een krachtige transmitter van vibraties.

Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden. Tijdens reizen buiten het lichaam houdt het een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat er informatie kan worden overgebracht van het psychische naar het fysieke gebied.

20180526_115141-1037938532.jpg

Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. Het is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen.

Op het psychische vlak bevordert apofylliet introspectie en het vermogen om onbalans of gebreken te corrigeren. Het doorziet pretenties en breekt door een gereserveerde houding heen. Deze steen van waarheid zorgt voor erkenning van iemands ware zelf.

 

20180526_115210-1403018895.jpgGeestelijk heeft apofylliet een kalmerend effect. Het is een effectieve bestrijder van stress, heft mentale blokkades en negatieve denkpatronen open vermindert verlangens.

Op spiritueel niveau brengt apofylliet universele liefde in analyses en het besluitvormingsproces, zodat de geest op de ziel wordt afgestemd.

Emotioneel bevrijdt apofylliet onderdrukte emoties. Het overwint angst en bezorgdheid, neemt ongerustheid weg en zorgt ervoor dat onzekerheid wordt geaccepteerd.

Spiritueel heeft deze steen een kalmerende en aardende werking op de geest. Het heeft sterke banden met het spirituele gebied en draagt ertoe bij dat u zich prettig in uw lichaam voelt. Het maakt reizen buiten het lichaam en spirituele visioenen mogelijk. Vanwege zijn band met de Akasha-kronieken maakt het reizen in vorige levens gemakkelijker.

20180526_1152581774835010.jpg

GENEZING Apofylliet is hét hulpmiddel bij healing. Het maakt het gemakkijker om een patiënt in een diepere staat van ontspanning en ontvankelijkheid te brengen en neemt de genezer ter zijde, zodat de overdracht van helende energie op de patiënt zuiverder kan verlopen.

Apofyliet, A kwaliteit en groen is zeldzaam! Er zijn nog enkele stuks, stralende clusters groen, bijzonder kristal met stilbiet en diverse stukjes kleiner formaat maar zo stralend en krachtig! Deze steen heeft een hoog watergehalte en is dus een goede geleider van energie, drager van informatie (akashakronieken), is de steen die een bewuste verbinding schept tussen fysieke en spirituele gebieden. De steen van visie! Helpt bij (voor)zien en wordt vaak ingezet tijdens heldere sessies/mediamieke overdracht van informatie. Doorbreekt een gereserveerde houding (bevordert communicatie).

Een effectieve bestrijder van stress, kalmerend voor de geest, zorgt voor universele liefde in besluitvormingsprocessen, waarmee de weg voor de ziel gekozen wordt. Overwint angst en bezorgdheid, de steen draagt bij dat je je prettig in je lichaam voelt. Deze steen is behulpzaam bij Reiki en alle vormen van energetisch werk, omdat het ontvankelijkheid vergroot, ontspanning bevordert.

Fysiek goed voor de ogen, het ademhalingstelsel, en goed voor huid en slijmvliezen- bij allergieen en overgevoeligheid – vooral een steen, die helend is voor de ziel die zich niet thuis voelt op aarde.

Bijzondere eigenschap: heft hypnotische bevelen en andere controlemechanismen op uit het huidige en vorige levens (info voor therapeuten – op gebied van hypno- en regressietechnieken). Bron info: Judy Hall.

Ervaring: een zeer geschikte steen voor elke praktijk waarin energetisch werk wordt verricht, een enorme hulp bij het zuiveren van de omgeving en overdracht van helende energie. Specifiek groene apophyliet: steen van bevrijding en oprechtheid, helpt bij angsten, druk en benauwdheid (beklemming), transformeert onderdrukte gevoelens, is het reddende lichtpuntje bij grote belasting. Apofyliet helpt je openlijk te zijn naar jouw pure natuur. Transparante kristallen helpen zorgen en denkpatronen los te laten. Stralende stenen op weg naar hun bestemming, om je te laten genieten van hun Licht en werking. En dan natuurlijk, laat anderen beleven…

 

Apofyliet

Apofyliet is een efficiënte geleider van energie en is een uistekende steen om toegang te verkrijgen tot de Akasha kronieken.Apofyliet schept een bewuste verbinding tussen fysieke en spirituele gebieden.Deze spirituele steen zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk en is dus een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen.Geestelijk heeft Apofyliet een kalmerend.Het is een effectieve bestrijder van stress, heft mentale blokkades en negatieve denkpatronen op en vermindert verlangens.Het overwint angst en bezorgdheid.

Apofyliet is hét hulpmiddel bij Reiki-behandelingen.Het maakt het gemakkelijker om een persoon in een diepere staat van ontspanning te brengen en neemt de genezer ter zijde zodat de overdracht van helende energie op de client zuiverder kan verlopen.

Fysiek kan het een astma aanval beëindigen als het op de borst wordt gelegd.Het neutraliseert allergieën en stimuleert het herstel van slijmvliezen en de huid.

Groen Apofyliet activeert het hartchakra en bevordert een oprecht hart.

Sterrenbeeld: Tweeling en Weegschaal. Goed voor alle chakra’s.

Apofyliet is kleurloos, geelachtig, groen of roze van kleur. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glasachtige tot parelmoerglans.

 

Werking van de edelstenen Apofyliet:

Apofyliet brengt in balans en werk bevrijdend. Het helpt je om je ware ik te ontdekken en om deze ook naar buiten te laten komen. De steen werk kalmerend en geeft innerlijke rust en een tevreden gevoel. Hierdoor vermindert het angst, stress, zorgen, onzekerheid en vermindert druk, blokkades en ongezonde gedrag- en denkpatronen. Apofyliet is ook een hele spirituele steen. Het helpt bij de geleiding van energieën en kan daarom heel goed gebruikt worden bij reiki en andere healing sessies. Mediteren met deze steen geeft spirituele inzichten en kennis. Het werkt aardend bij astraal reizen. Fysiek heeft apofyliet een positieve werking op astma en het ademhalingsstelsel, de slijmvliezen, de huid, de zenuwen en op allergieën.

 

Azeztuliet

Algemene informatie

Azeztulite

Azeztuliet is een zeldzame vorm van bergkristal met een ongewoon en onregelmatig groeipatroon.

Werking

Azeztuliet bevordert spirituele ontwikkeling. De steen vergroot het bewustzijn, bevordert meditatie en zorgt voor een krachtig energetisch schild om het lichaam. Azeztuliet stimuleert de opgang van de Kundalini energie. Het kristal kan oude patronen doorbreken en emotioneel zeer reinigend zijn. De steen kan erg krachtig werken. Het kan daarom in het begin tot onplezierige bijverschijnselen leiden. Azeztuliet is alleen aan te raden voor mensen die al een zekere mate van spirituele ontwikkeling achter zich hebben, maar kan hen grote stappen vooruithelpen bij hun spirituele ontwikkeling.

Verzorging

Azeztuliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra

Voorhoofdchakra (6e) & kruinchakra (7e).

Etymologie

Azeztuliet is vernoemd naar de Azez, een groep van engelen waarvan gezegd wordt dat zij dit kristal hebben geprogrammeerd om de mensheid te helpen zich spiritueel verder te ontwikkelen.

Vindplaats

Azeztuliet wordt vooral in North Carolina en Vermont (Verenigde Staten) gevonden.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Bron: http://www.spiritualgarden.nl/Edelstenen/Azeztuliet.html

 

 

raw-calcite

CALCIET

Algemene informatie

 

Calciet is een veel voorkomende en relatief zachte steensoort. Het behoort tot de carbonaten en is doorzichtig of doorschijnend met een glasachtige glans. Soorten zijn o.a. oranje calciet, geel calciet, wit calciet, blauw calciet, groen calciet, rood calciet, manganocalcieten cobalto calciet. Zuiver helder calciet wordt ook wel dubbelspaat genoemd vanwege de dubbele breking van het licht.

Werking

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname.

Naast deze algemene eigenschappen hebben blauw, groen, oranje, rood, geel en mangano calciet de volgende aanvullende eigenschappen:

Blauw calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek werkt de steen bloeddruk verlagend en pijnstillend.

Groen calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op de huid, artritis, artrose, koorts en het immuunsysteem.

Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie) en galblaas. Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

Rode calciet geeft energie en wilskracht. Het vermindert angst en blokkades en heeft een positieve werking op de heupen en benen.

Geel calciet stimuleert wilskracht en geeft energie.

Mangano calciet werkt zowel fysiek als emotioneel sterk in op het hart. Het helpt omgaan met oud verdriet en trauma’s en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht, vermindert zorgen en spanningen en maakt blij. Het geeft vertrouwen in jezelf en de in de toekomst. Fysiek werkt mangano calciet spierontspannend en heeft een positieve invloed op het hart, de bloedsomloop, de longen en de botten.

Verzorging

Calciet kan beter niet (langdurig) blootgesteld worden aan water.

Toepassingen

  • Calciet kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt.
  • Een ruwe kristal kan in een ruimte geplaatst worden.
  • De steen kan verwerkt worden tot een elixer voor een sterkere en snellere werking.
  • Blauwe calciet kan op de keel gedragen of gelegd worden ter bevordering van communicatie.
  • Gele calciet kan goed als elixer ingenomen worden. Daarnaast kan er met de steen gemediteerd worden voor een diepe ontspanning.

 

DANBURIET

Danburite

Danburiet is sterk verbonden met Kristallijnen Licht en de Regenboog energie. Het is een goede steen voor Lichtwerkers die al bekender zijn met hogere Lichtkracht.

 

Danburiet is verbonden met engelen en Kristallijnen Licht, en hierdoor ook verbonden aan kristallen schedels.   De energie van dit kristal is heel krachtig, maar verfijnt. Het gaat hier om heel hoge energie, Engelen energie. 

 

Steen voor de nieuwe tijd. Om de hoogste opdracht op aarde te vervullen. Je hoogste kosmische doel. Danburiet werkt goed om je uit het denken te halen. Maar is niet geschikt voor mensen die wat chaotisch of in de war zijn. Redelijk aardend. Helpt je de weg van het Licht op. 

 

Werkt transformerend en transmuterend. Liefde. Steen voor de meer bewuster mensen. Niet geschikt voor hen die weigeren het spirituele pad op te gaan.   Danburiet helpt je om je hoogste kosmische doel binnen halen. Je moet dan al wel gekozen hebben voor Ascensie en het spirituele pad. Het maakt niet uit of je juist begint aan dat pad of al gevorderd bent, als je maar voor het hoogste doel gaat.

 

Danburiet bevat hoge kosmische energie die noch mannelijk, noch vrouwelijk is, en voorbij de dualiteit!   Des te dunner je zware jasje nog is, des te meer zul je aan dit kristal veel kunnen hebben. Voor mensen met heel veel karma heeft deze steen weinig zin.Danburiet verbindt je met het Christus Licht en hoe je het moet doen op aarde. Welke stukjes en waarin je nog niet vanuit je verlichte vorm (Christus Licht) kunt Zijn.

 

Danburiet brengt genade, overgave aan het Goddelijke en zet je in je Meesterschap wanneer de energie door patronen van het Ego Zelf heen breken, dan sta je tegelijkertijd in je meesterschap. Danburiet werkt ego oplossend.Je kunt Danburiet in water leggen en van de energie een elixer maken. Dit elixer drinken helpt je om in hoge energie te komen.Niet iedereen kan dit zomaar innemen. Je moet wel heel bewust bezig zijn met het loslaten van je ego en het hoger Licht.

 

Tag Cloud

%d bloggers like this: