Crystalline Rainbow

DEN (ARVE)

Den Arve

Botanisch: Pinus cembra

Familie: Coniferen

Planten delen: Naalden

Uitwendig: Kompressen bij neuralgie; wrijfolie bij spierpijn en reumatische klachten; verdamping tegen insecten

Psychische werking: Arve-den helpt de mens die het aan moed, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen ontbreekt. Zij versterkt het vrijheidsgevoel en het geloof in de eigen uniekheid en helpt situaties te doorstaan waarin men tegenover alle anderen met zijn mening alleen staat. Zij geeft de kracht niet te buigen voor normen en verwachtingen, maar trouw te blijven aan de eigen weg.

Planten boodschap: Ik geef je moed en kracht achter jezelf te staan!

 

DEN (GROVE) (YIN)

Den Grove

Sleutelwoord: Openheid

Botanisch:Pinus Sylvestris L.

De grove den is een tot 40 m hoge groenblijvende boom. De den onderscheidt zich van de sparren doordat de naalden per twee zijn gegroepeerd.

De grove den is afkomstig uit Eurazië en is nu over het hele noordelijke halfrond verspreid.

Familie:Abietaceae

Gebruiktdeel: Het blad.

Element:Lucht/Vuur

Helendekleuren: Oranje en blauw

Kleur aroma behandelingen: Kleuren massage, spray mist, kleuren aroma bad, kleuren aroma ademhaling

Chakra affiniteit: Sacrale

Kwaliteit in het leven: accepteren van liefde, delen, zelfvertrouwen, geduld, begrip

Gebruik: verstuiven – bad – massage – inname

Het is reinigend en stimulerend, bevordert gevoelens van welzijn en maakt de gebruiker energieker; dit geldt zowel op het subtiele als op het fysieke niveau. Ze versnelt de genezing van het fysieke lichaam, waarbij wel moet worden opgemerkt dat degene voor wie de genezing bedoeld is wel daadwerkelijk aanwezig moet zijn. De olie leent zich goed voor gebruik in baden en vooral voor het gebruik in aromalampjes en verstuivers.

Gebruik haar ook om je meditatie- en genezingsruimte te reinigen, in het bijzonder als vanwege ruimtegebrek dat vertrek ook voor andere doeleinden moet worden gebruikt.

Je kunt de olie ook zo nu en dan ter afwisseling van je jeneverbes als badolie gebruiken, als je in overvolle ruimten, het openbaar vervoer en dergelijke gelegenheden bent geweest.

Bij bronchitis inwrijven met een olie gemaakt van 50 ml. olijfolie en 15 dr. dennenolie.

Bij reuma inwrijven met een olie samengesteld uit 50 ml. amandelolie en 15 dr. dennenolie.

Inhaleren bij ademnood een olie inhaleren die gemaakt is van 100 ml. water, 4 dr. dennenolie, 6 dr. eucalyptusolie, 3 dr. lavendelolie en 2 dr. thijmolie.

Therapeutischegebruik:

Fysiek– normaliseert bloeddruk en reduceert warmte gebruik voor overmatige transpiratie en het behandelen van vlooien en luizen (groen licht of kleed op het hoofd)

artritis, reuma en slechte circulatie (oranje op de voeten en basis van de ruggengraat)stimuleert bijnieren (oranje op de basis en nieren)

geneest snijwonden en huid irritaties zoals eczeem en psoriasis (groen verband of solariserende olie op aangedane plek)

Emotioneel — Nerveuze uitputting, stress gerelateerde condities (groen licht op solar-plexus)bouwt eigen liefde en leert te vergeven (groen op hart chakra)bouwt zelfvertrouwen door het verwijderen van onderdrukte emoties van schuld en afwijzing (oranje op sacrale centrum)

Mentaal– verruimt het denken dus gebruik het voor algemene mentale vermoeidheid (blauwe licht op het hoofd)

Spiritueel– herstelt en zuiverend op de aura (blauw licht straling op het gehele lichaam)

Psychologische geurtype: Het Dennentype draagt zijn verleden vol bitterheid mee en voelt zich bedrogen door het leven. Een vriendelijk woord of daad wordt met wantrouwen bekeken. Om zijn gekwetstheid en onzekerheid te maskeren, neemt zij/hij een trotse en oordelende houding aan. Zij/hij moet leren het leven te nemen zoals het is en de bedoeling van het leven trachten te begrijpen en te aanvaarden. Elke negatieve daad heeft zijn positieve tegenhanger voor wie daarvoor openstaat.

Psychische werking: Het geeft rust, vrede en ontspanning. Voor rusteloze, bedrijvige, overprikkelde mensen die zich te weinig rust en vrije tijd gunnen, geeft zij een diepe ontspanning en versterking. Zij geeft het vermogen zich weer rustig en met vertrouwen tot het leven te wenden.

Dennen olie brengt een zuiverende en vriendelijke sfeer in huis. Deze essence verfrist de omgeving van onvriendelijke en negatieve gedachten. Dennenolie is ook een afrodisiacum.

Emotioneel:Negatief: eenzaamheid – stress Positief: troost – kracht – concentratie

Affirmatie: Met de aromatische den kan ik dieper en gemakkelijker ademhalen. De oranje straal vernieuwt mijn energie en kracht.

Planten boodschap: Rust uit en verzamel nieuwe kracht!

Geurmeditatie: Adem liefde en leven inen wees dankbaarvoor elk vriendelijk woord.

 

DILLE

Dille

Contra indicatie: Niet tijdens zwangerschap.

Sleutelwoord:Creativiteit

Botanisch:Anethum graveolens

Familie:Apiaceae (Schermbloemigen)

Gebruikt deel: Door stoom-(soms water-) distillatie uit

1. vrucht of zaad,

2. kruid of onkruid (vers of gedeeltelijk gedroogd).

Karakteristieken:

1.  Een kleurloze tot lichtgele niet-viskeuze vloeistof met een licht frisse, warm-pikante geur.

2. Een kleurloze of lichtgele niet-viskeuze vloeistof met een krachtig zoet-pikant aroma.

Helende kleuren: geel

Kleur aroma behandelingen: kleuren bad, kleuren massage, kleuren kompressen, kleuren aromatische koken, kleuren aroma lamp, kamer verstuiver, parfums kleuren ademhaling.

Chakra affiniteit: solar plexus

Kwaliteit in het leven: zelfvertrouwen, vrije denken, goede beslissingen nemen, magisch

Gebruik: verstuiven – bad – massage – inname

Ander gebruik: gebruikt in farmaceutische digestieve preparaten zoals “dillewater”. De onkruid olie wordt gebruikt als geurcomponent in wasmiddelen, cosmetica, parfums en vooral zepen.

Beide oliën worden op grote schaal gebruikt in alcoholische en frisdranken en voedingsmiddelen, vooral augurken en kruiderijen.

Therapeutische gebruik:

fysiek– – geruststellend op de spijsvertering, gebruik voor constipatie (geel over maag gebied)- geeftondersteuning bij kramp (geel op aangedane gebied)- geeft een gemakkelijke bevalling en bevorderd de toevoer van moeder melk (geel diepe ademhaling en visualisaties)

Emotioneel– – bouwt vertrouwen en herkenning van de innerlijke kracht (geel op solar plexus chakra)

-laat bezorgdheid en angst los (geel op solar plexus)

– helpt met shock en crises om hier mee om te gaan (geel op solar plexus en violet op kruin)

Mentaal– – Slaapverwekkend actie op het denken, het bevrijden van zorgen en bezorgdheid (geel op zolen van de voeten)- Bevrijd hoofdpijn en goed voor insomnia (geel op slapen en achterkant van het hoofd)

Spiritueel– – Opent de kruin chakra door het bevrijden van het lagere denken van angst en vastgehouden patronen (goud op de kruin)- bevordert ontvangst van andere werelden (goud op kruin en solar-plexus)

Uitwendig toepassing: Ideale massage olie voor kinderen bij winderigheid en kolieken.

Psychologische geurtype: Het Dilletype heeft angst voor het leven. Zij/hij heeft moeite negatieve ervaringen of gedachten te verteren en moet leren ze positief te vertalen. Dit gevoelige type heeft aanleg voor creativiteit en zou hetgeen zij/hij voelt moeten omzetten in creatieve daden.

Psychologischewerking: De dille-olie is een van de mildste opwekkende middelen voor de psychische spijsvertering. Geschikt voor tere, gevoelige mensen bij wie zich een ernstige stagnatie in de energie toevoer voordoet. Op bijna onmerkbare wijze helpt de olie bij het overwinnen van deze blokkade. Het heeft een beschermende en vriendelijke werking. Deze essence geeft een gevoelige en liefdevolle sfeer waarin men zich tevreden voelt.

Planten boodschap: Heel zacht en teer breng ik de stroom op gang!

Affirmatie: Met de gele straal in Dille gebruik ik mijn innerlijke kracht om op stap te gaan met uitdagingen welke ik nu mee bezig ben.

Geur meditatie: Wie gevoelig in het leven staat kan rake klappen verwachten. Vecht terug op jouw eigen manieren maak een kunstwerk van je ervaring.

 

DRAGON (YANG)

Dragon

Sleutelwoord: Vergeving

Botanisch: Artemisia dracunculus andere benamingen: Estragon

Familie: Compositae (asteraceae)

Gebruikte deel: Stoomdestillatie uit de bladeren

Element:Vuur

Gebruik: verstuiven – bad – massage

Psychologische geurtype: Het dragontype wordt ondermijnd door onverwerkt verdriet en haat. Zij/hij koestert wrok tegen negatieve ervaringen die zij/hij in het verleden heeft opgedaan en die haar/hem niet loslaten. Zij/hij zal een gevecht moeten leveren met zijn eigen verleden en leren minder rancuneus tegen over de wereld te staan.

In plaats van haat en wrok te koesteren, moet zij/hij de oorzaken van haar/zijn ellende onder ogen durven zien en trachten een vergevingsvolle houding aan te nemen. Dit type moet meer aandacht besteden aan zijn eigen positieve kwaliteiten en er iets mee doen. Zij/hij moet niet wachten op waardering van anderen maar tevredenheid en geluk vinden in eigen mogelijkheden.

Psychische werking: Het heeft een sterke en frisse geur die je opgewerkt en verfrist aan het werk doet gaan. Het is een stimulerende olie die je helpt de tegenslagen in het leven moedig te incasseren en onderwijl doelgericht en positief te blijven. De essence is vooral geschikt voor mensen die geestelijk uitgeput zijn. Bij zenuwzwakte en geringe psychische draagkracht werkt dragonolie versterkend en opbouwend. Als men zichzelf door meer dan gewone twijfel in een situatie van lusteloosheid heeft gebracht, helpt zij de moed om te beslissen weer te vinden. Zij bevordert het psychische weerstandsvermogen.

Geurmeditatie: Begraaf het verleden. Laat je woede wegebben. Geef meer aandacht aan de geboorte van die nieuwe mens. Die je zelf bent.

Planten boodschap: Ik geef je kracht om te handelen.

 

DUIZENDBLAD YIN

Duizendblad

Contra indicaties: Overmatig gebruik kan hoofdpijn en huidirritaties veroorzaken bij mensen die er gevoelig voor zijn. Wees tijdens de zwangerschap heel voorzichtig met deze krachtige olie.

Botanisch: Achillea Millefolium

Familie: Compositae – Een vrij klein, veel voorkomend gewas met geveerde bladeren en witte tot lichtroze bloemen.

Gebruikt deel: stoomdestillatie v.d. gedroogde bloemhoofd Element: Water

Gebruik: bad – massage – verdampen

Effect op de Psyche: Helpt de stemming verbeteren. Kan aandoeningen die door stress veroorzaakt worden, zoals een verhoogde bloeddruk verlichten. Bevordert een rustige slaap.

 

Dankbaarheid.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: